
Την Αερολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2026 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, με αφορμή την εορτή της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους υπέρ υγείας των μελών της Αερολέσχης και των οικογενειών τους, επικαλούμενος την προστασία των Αρχαγγέλων σε όλους όσοι δραστηριοποιούνται στον χώρο της Αεροπορίας.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Αερολέσχης, στο Αεροδρόμιο Μεσολογγίου, όπου ο Μητροπολίτης είχε την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον αεραθλητισμό και την αεροπορική εκπαίδευση και να εκφράσει το ενδιαφέρον του για τις προσπάθειες ανάπτυξης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων.
Απευθυνόμενος στα μέλη της Αερολέσχης, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «Είμαι εδώ κοντά σας για πρώτη φορά, σε αυτόν τον χώρο που στεγάζεται η Αερολέσχη της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου. Από τη συνάντηση που είχα στο γραφείο μου, συνειδητοποίησα το πάθος των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον χώρο, τη σοβαρότητα της σκέψης τους, αλλά ταυτόχρονα και την ευθύνη της δράσης τους.
Κι έτσι, λοιπόν, ανταποκρίθηκα στην παράκληση, με αφορμή την εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, των προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά θα έλεγα ολόκληρης της Αεροπορίας, να είμαι εδώ κοντά σας, να τελέσουμε την Ακολουθία του Αγιασμού, να ευλογήσουμε την Αρτοκλασία για εσάς και τα μέλη των οικογενειών σας και να επικαλεστούμε την προστασία των αΰλων, νοερών αγγελικών δυνάμεων και των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ σε όλους όσοι δραστηριοποιούνται εδώ, είτε ως υπεύθυνοι του χώρου είτε ως εκπαιδευτές είτε ως άνθρωποι που οραματίζονται την παρουσία του χώρου αυτού μέσα στο πανευρωπαϊκό αλλά και πανελλήνιο γίγνεσθαι».
Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ευχήθηκε: «Εύχομαι και προσεύχομαι ο Θεός να σας χαρίζει υγεία και δύναμη, να ευοδωθούν και να υλοποιηθούν όλοι οι στόχοι σας, να αναβαθμιστεί ο χώρος αυτός προς όφελος και της Ιεράς Πόλεως, αλλά και ολόκληρης της Αιτωλοακαρνανίας.
Και πάντοτε όλοι κατά την διάρκεια των πτήσεων, είτε ως εκπαιδευτές είτε ως εκπαιδευόμενοι, να αισθάνονται την κραταιά προστασία των Αρχαγγέλων, η οποία είναι απαραίτητη και για όσους διακονούν αυτόν τον χώρο στη Γενική Αεροπορία, αλλά κυρίως και για όσους υπηρετούν στην Πολεμική μας Αεροπορία και διαφυλάττουν τον εναέριο χώρο της πατρίδας μας, προσφέροντάς μας την ασφάλεια που τόσο έχουμε ανάγκη.
Ο Θεός να χαρίζει σε όλους υγεία και δύναμη και μακάρι να πληροφορούμαστε τις καινούργιες δράσεις της Αερολέσχης και να χαιρόμαστε για καθετί στο οποίο μπορούμε πραγματικά να συμμετέχουμε και να συμβάλλουμε, προς αγαθό και επίτευξη των ωραίων και όμορφων στόχων σας. Ο Θεός να είναι μαζί σας».
Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/pHk7ginWKG29iPjk7