27 Απριλίου, 2024

ΙΔΡΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΟΥ ΚΛΗΡΟΥ

Μια από τις πρώτες πρωτοβουλίες από τη στιγμή της Ενθρονίσεως του σεπτού μας Ποιμενάρχου ήταν η σύσταση ενός Ιδρύματος με τον τίτλο ΙΔΡΥΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ. Μεταξύ των πολλών σκοπών του ιδρύματος που περιγράφονται αναλυτικά στον κανονισμό λειτουργίας του είναι:

  • η εν γένει συμβολή στην πληρέστερη και αρτιότερη πνευματική, ποιμαντική, ιεραποστολική, κοινωνική και φιλανθρωπική διακονία τωνΙερέων στο πλαίσιο της ορθόδοξης πίστης, παράδοσης και διδασκαλίας.
  • Η παροχή αντιμισθίας σε Ιερείς που δεν είναι δημόσιοι λειτουργοί.
  • Η ασφάλιση των Ιερέων σε φορείς ιδιωτικής ασφάλισης ώστε να εξασφαλίζεται η ιδιωτική τους περίθαλψη και ενδεχομένως η σύνταξή τους.
  • Η παροχή παντός είδους οικονομικής βοήθειας στους Ιερείς που χρειάζονται αρωγή.
  • Η συμπαράσταση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους κ.α..

Διοικείται υπο 5μελούς Διοικητικού Συμβουλίου υπό την προεδρεία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ Δαμασκηνού. Το ίδρυμα μισθοδοτεί 13 κληρικούς που δεν λαμβάνουν κρατική μισθοδοσία και εξασφαλίζει και την ελάχιστη μηνιάια ασφάλισή τους

Υπεύθυνος διαχείρισης: Πρωτ Σπυρίδων Ιωάννου, Αρχιερατικός Επίτροπος Παραβόλας – Δ/ντης Ιδιαιτέρου Γραφείου Σεβασμιωτάτου

Προαιρετικές εισφορές και εμβάσματα μπορουν να κατατίθονται στον τραπεζικό λογαριασμό του ιδρύματος στην τράπεζα EUROBANK με αριθμό λογαριασμού ΙΒΑΝ:  GR6002604310000800200648267 .