27 Απριλίου, 2024

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Κοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης»

   Παράλληλα με την οργάνωση των συσσιτίων στο Αγρίνιο από την 12η Δεκεμβρίου 2011, άρχισε και η οργάνωση κοινωνικού φροντιστηρίου για παιδιά οικογενειών  που συμμετείχαν στα συσσίτια, αλλά και άλλων που δεν είχαν τη δυνατότητα  να φοιτήσουν σε ιδιωτικά φροντιστήρια. Η έναρξη για πρώτη φορά στο Αγρίνιο κοινωνικού φροντιστηρίου έγινε την 23η Σεπτεμβρίου του 2012. Η έναρξή του συνέπεσε με την εορτή και ημέρα μαρτυρίου του Νεομάρτυρα του Αγρινίου,  Αγίου Ιωάννου του Βραχωρίτου του εξ οθωμανών, ο οποίος ορίστηκε προστάτης του κοινωνικού φροντιστηρίου το οποίο φέρει και το όνομά του. Τα μαθήματα διεξάγονται  κάθε χρόνο στο 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου, το οποίο παραχωρεί προς χρήση στον Ι.Ν. Αγίου Δημήτριου η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αγρινίου. Το 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου από ώρα  3μ.μ. ως 9μ.μ. καθημερινά και Σαββάτο πρωί απο 9 ως 1 το μεσημέρι λειτουργεί ως  κοινωνικό φροντιστήριο που η Εκκλησία παρέχει στα παιδιά της.

Ο αριθμός κατά τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του ξεπέρασε  κατά πολύ τους 40 με 50 μαθητές που υπολογιζόταν, αφού 364 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου φοίτησαν εκείνη τη χρονιά με  40  εθελοντές καθηγητές και καθηγήτριες .  Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στα  χρόνια συνεχούς λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ενισχύθηκαν με ποικίλους τρόπους πάνω από 2.000 μαθητές και μαθήτριες και δίδαξαν περίπου 300 εθελοντές καθηγητές και καθηγήτριες, κάποιοι από τους οποίους συνεχίζουν από την πρώτη χρονιά ως σήμερα.

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», κάθε χρόνο ξεκινούν οι εγγραφές για το σχολικό έτος την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Οι εγγραφές γίνονται στο γραφείο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι:

  1. Εκκαθαριστικό
  2. Υπεύθυνη δήλωση με τα στοιχεία του γονέα / κηδεμόνα στην οποία να δηλώνεται: «ότι για λόγους οικονομικούς αδυνατώ να στείλω το παιδί μου (όνομα, τάξη και κατεύθυνση Λυκείου που θα πάει το παιδί) σε φροντιστήριο. Παρακαλώ να το εγγράψετε στο Κοινωνικό Φροντιστήριο στην τάξη…, κατεύθυνση… και στα μαθήματα …»
  3. Βεβαίωση από το σχολείο που θα φοιτήσει το έτος 2022- 2023, με την οποία να βεβαιώνεται ότι ο ενδιαφερόμενος/ενδιαφερόμενη είναι εν ενεργεία μαθητής/μαθήτρια.
  4. Βεβαίιωση απο τον εφημέριο της ενορίας για παιδιά που είναι βαπτισμένα.