18 Ιουλίου, 2024

Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Κωνσταντίνου

Υποδειγματική Θεία Λειτουργία  για τους μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Κωνσταντίνου

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγρινίου τελέσθηκε υποδειγματική Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς του Ναού, ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε στον σολέα του Ναού, ο Σεβασμιώτατος επεξηγούσε τα τελούμενα και ανέλυσε τα βασικά σημεία και τους συμβολισμούς του Ιερού Μυστηρίου για να μπορούν οι μαθητές να κατανοούν και να συμμετέχουν σε αυτό.
Κατά την σύντομη ομιλία του προέτρεψε τους μαθητές και τις μαθήτριες να θυμούνται ότι «η Θεία Λειτουργία ενώνει τη γη με τον ουρανό, τους ανθρώπους με τον Θεό και τους ανθρώπους μεταξύ τους. Αυτή η ένωση στο όνομα του Χριστού είναι η πλέον σταθερή και αμετακίνητη δύναμη στη ζωή μας». Επίσης ανέφερε στα παιδιά, ότι «ο Χριστός είναι το Α και το Ω στη ζωή μας. Εκείνος που μας αγάπησε τόσο πολύ, ώστε ανέβηκε πάνω στον Σταυρό, σταυρώθηκε και πέθανε για εμάς, αναστήθηκε για εμάς και αυτή την θυσία Του, όχι απλά την θυμόμαστε, αλλά την ξαναζούμε μέσα στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, κοινωνώντας το Σώμα και το Αίμα Του».
Τέλος, προέτρεψε τους μαθητές να κάνουν τον δικό τους αγώνα και την δική τους άσκηση κατά την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή που θα αρχίσει σε λίγο, εκτός από τη νηστεία και τη προσευχή, εκφράζοντας την αγάπη τους στους δικούς τους ανθρώπους, μειώνοντας τις απαιτήσεις τους και το θέλημά τους και διευκολύνοντας τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο         https://photos.app.goo.gl/AqX8YpnJsnmsqJMB7

Related posts