18 Ιουνίου, 2024

Κοπή Βασιλόπιττας σε Φορείς και Συλλόγους του Μεσολογγίου και του Αγρινίου

Κοπή Βασιλόπιττας  σε Φορείς και Συλλόγους του Μεσολογγίου και του Αγρινίου

Την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός ευλόγησε τη βασιλόπιττα του Υποκαταστήματος Μεσολογγίου του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Ελλάδας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Προϊσταμένης του Γραφείου κ. Ευαγγελίας Κανδρή – Ζωγράφου. Στην τελετή παρέστησαν όλες οι Συμβολαιογράφοι του Μεσολογγίου, καθώς και η Γενική Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, κα Όλγα Αλεξανδροπούλου.

Ο Σεβασμιώτατος  ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και συνομίλησε με την Προϊσταμένη και τις παριστάμενες Συμβολαιογράφους για την επικείμενη μετάβαση των διαδικασιών του Κτηματολογίου στην ψηφιακή εποχή και το ψηφιακό συμβόλαιο.

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιττα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Στην τελετή συμμετείχαν η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Ελένη Φιλιποπούλου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κώστας Καραγκούνης, οι Διευθυντές της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσκομείου, εκπρόσωποι του Δήμου και τοπικών Φορέων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή χρονιά, συνεχάρη και ευχαρίστησε τους εργαζομένους για τον αγώνα που καθημερινά καταβάλλουν στο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου και ευχήθηκε η Πολιτεία να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, να στηρίξει και να ενισχύσει τη λειτουργία του Νοσοκομείου της Ιεράς Πόλεως.

Το απόγευμα της Πέμπτης 18ης Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα, όπου συστεγάζονται το Δημόσιο ΙΕΚ και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μεσολογγίου και ευλόγησε την Βασιλόπιττα, παρουσία των Διευθυντών, του διδακτικού προσωπικού και των σπουδαστών.

Εξέφρασε τη χαρά του, γιατί βρέθηκε ξανά στο χώρο αυτό και συνεχάρη τους Διευθυντές και το διδακτικό προσωπικό για τον ζήλο, με τον οποίο διακονούν αυτές τις προσπάθειες. Ανέφερε επίσης, ότι η ευλογία της Βασιλόπιττας είναι ένα όμορφο έθιμο που μας φέρνει όλους κοντά, μας δίνει την δυνατότητα να ενημερώσουμε και να ενημερωθούμε, να προβληματιστούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να συνεχίσουμε ο καθένας το έργο που του έχει αναθέσει ο Θεός και η πολιτεία να διεξάγει μέσα στην κοινωνία που ζούμε.

Αμέσως μετά, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στο Μεσολόγγι, ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιττα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Μεσολογγίου της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», παρουσία του Διευθυντού κ. Νεκταρίου Δροσοπαναγιώτη, των διδασκόντων και των μαθητών.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή χρονιά και ανακοίνωσε στα παιδιά, ότι το φλουρί της Βασιλόπιττας αντιστοιχεί σε όλους και θα είναι μια εκπαιδευτική εκδρομή στα Ιωάννινα, τα έξοδα της οποίας θα καλύψει η Ιερά Μητρόπολη.

Τέλος την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, όπου ευλόγησε την Βασιλόπιτα, παρουσία του Προέδρου κ. Λίνου Μπλέτσα και των Μελών του ΤΕΕ.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε υγεία, δύναμη και δημιουργικότητα, λέγοντας ότι «έχετε το προνόμιο τα δικά σας χέρια να στεγάζουν και να δημιουργούν ολόκληρη την κτιριακή υποδομή του τόπου μας. Να έχετε δύναμη να μπορείτε να υλοποιείτε τους στόχους και τα προγράμματά σας και εμείς να απολαμβάνουμε πάντοτε τους καρπούς της δικής σας φαντασίας, του δικού σας σχεδιασμού και της δικής σας δημιουργικότητας».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Θανάσης Παπαθανάσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, οι Δήμαρχοι Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας, Ακτίου – Βονίτσης κ. Αθανάσιος Κασόλας και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο    https://photos.app.goo.gl/Zr4PVa7wqFQZMV9c9

Related posts