27 Ιουλίου, 2024

Σχολή Γονέων Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην πόλη του Αστακού

Σχολή Γονέων Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην πόλη του Αστακού
Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση της Σχολής Γονέων της ενορίας Αγίου Νικολάου Αστακού, με ομιλήτρια την. κα. Βένια Κουτσομπίνα, Παιδο-νευροψυχολόγο-Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι : Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης πατήρ Δαυίδ Μπαζούλας,ο πατήρ Δημήτριος Τέγας, ο πατήρ Μιχαήλ Βραχάς, ο δήμαρχος κ. Τριανταφυλλάκης Ιωάννης, η ιατρός και διευθύντρια του κέντρου υγείας Αστακού κα. Χολή Σόφια ,η δημοτική σύμβουλος κα. Τσόμπου Άρτεμις, η λιμενάρχης κα. Σκανδάλου Κυριακή, η Λυκειάρχης κα. Καλαιτζίδου Παρασκευή, καθηγητές, δάσκαλοι, γονείς και παιδιά.
Η δρ. Κουτσομπίνα μας ανέπτυξε με βιωματικό τρόπο τα ψυχικά προβλήματα που εμφανίζονται στην παιδική αλλά και εφηβική ηλικία , δίνοντας έμφαση στον καθοριστικό ρόλο των συναισθημάτων, αφήνοντας την υπόσχεση για μια ακόμη συνάντηση που θα αφορά και ενήλικες.
Ξεκαθάρισε με παραδείγματα τα πραγματικά περιστατικά που οφείλουν να ανησυχήσουν τους γονείς, μίλησε για την αναγκαία συνεργασία των γονιών με τους δασκάλους και τους ψυχολόγους, αλλά και τον καθοριστικό ρόλο της εκκλησίας και ιδιαίτερα του πνευματικού, όσον αφορά τη διάγνωση και θεραπεία παιδιών κι εφήβων με αποκλίνουσες συμπεριφορές.

Related posts