19 Μαΐου, 2024

Τελευταια Νεα

Σχολή Γονέων Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην πόλη της Αμφιλοχίας

Σχολή Γονέων  Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην πόλη της Αμφιλοχίας

Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνού, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Αμφιλοχίας η πρώτη ομιλία της σχολής γονέων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη Αντίπα Αγιορείτη, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Προσευχή, ευλάβεια και αγάπη μέσα στην οικογένεια» και στο τέλος της ομιλίας εισέπραξε τις ευχαριστίες και την ευαρέσκεια του ακροατηρίου.

Η Σχολή Γονέων στην Αμφιλοχία δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου, έχοντας ως γνώμονα την στήριξη του ιερού θεσμού της οικογένειας.

Η Σχολή Γονέων έχει  ως σκοπό την ενημέρωση των νέων γονέων και συζύγων για οικογενειακά και παιδαγωγικά θέματα ώστε μέσα από τη συζήτηση και τον ανοικτό διάλογο να συμβάλει στην ενδυνάμωση του θεσμού της οικογένειας και την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου της.

Η επόμενη ομιλία θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 ώρα 6 μ.μ. με ομιλήτρια την κ. Μαρία Ράπτη, Καθηγήτρια Παιδαγωγικών και τ. Πρόεδρο της Α.Ε.Α. Βελλάς Ιωαννίνων, η οποία θα αναπτύξει το θέμα : «Οικογένεια – αυτοεκτίμηση του παιδιού και σχολικός εκφοβισμός ή μπούλιγκ στο σχολείο».

Στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν  και άλλες ομιλίες από έμπειρους και καταξιωμένους επιστήμονες που θα ενδιαφέρουν τους νέους γονείς και συζύγους, ενώ θα δίνεται πάντοτε η δυνατότητα να ακολουθήσουν ερωτήσεις και γόνιμος διάλογος.

Related posts