29 Ιουνίου, 2024

Τελευταια Νεα

Διήμερη προσκυνηματικη εκδρομή στο Αγιο Ορος και στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Διήμερη προσκυνηματικη εκδρομή στο Αγιο Ορος και στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Παραβολας διοργανωνει το διήμερο 26 και 27 Αυγούστου 2024, Δευτερα και Τριτη αντίστοιχα, προσκυνηματική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη και  κρουαζιέρα με καραβακι στο Περιβολι της Παναγίας με τη συμμετοχή ανδρων και γυναικών.

ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ

Πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα 26 Αυγούστου νωρις το πρωι θα γινει η αναχώρηση απο την Παραβόλα μέσω Ιονίας και Εγνατίας Οδού με προορισμό την πολη της Θεσσαλονίκης.

Πρωτος σταθμός μας ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλυτου, προστάτου, πολιούχου και ακοιμητου πρεσβευτου της Θεσσαλονίκης οπου θα προσκυνήσουμε την χαριτοβρυτο Λάρνακα με τα οστά του Αγιου και τον τόπο του Μαρτυρίου του στην κατακόμβη

Άφιξη στο ξενοδοχείο  τακτοποίηση σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια.

Μεσημερι φαγητο στην πολη της Θεσσαλονίκης και ξεκούραση στο ξενοδοχείο

Το απογευμα περίπατος και βολτα στην Πλατεία Αριστοτέλους, στα περιφημα Λαδάδικα, στην παραλιακή,  στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και στον Λευκό Πύργο.

Ελεύθερος χρόνος για ψώνια στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ

Το πρωι της Τρίτης αναχώρηση μετα το πρωινο ωρα 7:30πμ για την Ουρανούπολη οπου θα επιβιβαστούμε σε καραβακι με κατεύθυνση το Αγιο Όρος προκειμενου για 4 ωρες περιπου να ατενίσουμε το αγιασμένο Άθωνα, το Περιβολι της Παναγίας και τις Ιερές Μονές που βρίσκονται στην δυτική ακτή του Αθωνα.

Ο ξεναγός θα μας ξεναγήσει στις Ιερές Μονες: Δοχειαρίου, Ιερα Μονη Ξενοφώντος, Ιερα Μονη Ξηροποτάμου, Ιερα Μονη Αγιου Παντελεήμωνος, θα προσεγγίσουμε το λιμανάκι της Δάφνης, εν συνεχεια θα ατενίσουμε το επιβλητικό Μοναστήρι της Σιμωνόπετρας, την Ιερα Μονη Γρηγορίου, την Ιερα Μονη Διονυσίου την Ιερα Μονη Αγιου Παύλου την Σκήτη της Αγιας Άννης καθώς επισης και την κορυφη του Αγιου Όρους στα 2100 μέτρα περιπου οπου δεσπόζει το εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού. Καιρού επιτρέποντος οι Πατέρες της Ιεράς Μονής Αγιου Παύλου θα μεταφέρουν στο καραβάκι αποτμηματα των Ιερών Λειψάνων που φυλάσσονται στην Ιερα Μονη για τον προσωπικό μας αγιασμο.

Επιστροφή προς Ουρανούπολη το μεσημερι προκειμένου να γευματίσουμε σε παραθαλάσσια ταβέρνα

Το απόγευμα της Τρίτης θα πραγματοποιηθει προσκύνημα στην Ιερα Μονη Αγιου Ιωαννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Χαλκιδικής οπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγιου Παϊσίου του Αγιορείτου

Επιστροφή αργα το βραδυ μέσω Εγνατίας και Ιονίας Οδού με ενδιάμεσες στάσεις

Τιμη εισιτηρίου κατ άτομο 130 €

( Στην τιμη συμπεριλαμβάνεται το η μετακίνηση με το λεωφορειο, η διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο,  πλούσιο πρωινο, το καραβακι, ο ξεναγός και οι νόμιμοι φόροι ). ΔΕΝ περιλαμβάνεται το φαγητό

Κρατήσεις θέσεων ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ μεχρι τελος Ιουλίου με προκαταβολή , στον Εφημέριο του Ιερού Ναου Αγίου Δημητρίου Παραβόλας στο τηλέφωνο 6906022255 – 2641061401 ή στα μελη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου . 

Related posts