27 Απριλίου, 2024

Προσκυνηματική εκδρομή απο την Ιερα μας Μητρόπολη στο μαρτυρικό νησί της Κυπρου

Προσκυνηματική εκδρομή απο την Ιερα μας Μητρόπολη στο μαρτυρικό νησί της Κυπρου

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας διοργανώνει πενθήμερη προσκυνηματική εκδρομή στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου, από την Τρίτη 9 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2024.

Ο όμιλος των προσκυνητών θα έχει την μοναδική ευκαιρία να επισκεφθεί την όμορφη πόλη της Λεμεσού, την ξακουστή οροσειρά Τρόοδος, την παλαίφατη Ιερά Μονή του Κύκκου, το Θρονί, όπου βρίσκεται ο τάφος του Εθνάρχου Μακαρίου, το γραφικό χωριό Όμοδος και τις γραφικές Πλάτρες.

Επιπλέον το πρόγραμμα της προσκηνυματικής μας εξορμήσεως θα περιλαμβάνει επισκέψεις στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεοφύτου, την Ιερά Μονή του Αγίου Ηρακλειδίου, την πόλη της Πάφου, την Δερύνεια και την Αγία Νάπα.

Κεντρική θέση στο πρόγραμμα της εκδρομής θα έχει η επίσκεψη στην πρωτεύουσα, την Λευκωσία, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, στα φυλακισμένα μνήματα και στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Τέλος, μοναδική εμπειρία θα αποτελέσει η επίσκεψη στην Ιερά Μονή Σταυροβουνίου, στην νεκρή πόλη της Αμμοχώστου και στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου στην Λάρνακα.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν:

  1. Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου με το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Φάρος Ορθοδοξίας», στο τηλέφωνο: 26310 26549.
  2. Στο Αγρίνιο, με τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, στο τηλέφωνο: 26410 58458.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ

5 ΗΜΕΡΕΣ  09/07 – 13/07/2024

09/07 ΤΡΙΤΗ : ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ – ΛΕΜΕΣΟΣ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στις 06:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου και στις 06:30 στον κήπο Ηρώων στο Μεσολόγγι και αναχώρηση για το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στην Αθήνα, όπου και με απευθείας πτήση της Aegean Air πετάμε στις 13:10 για Λάρνακα. Άφιξη στη Λάρνακα στις 14:50. Επιβίβαση στα λεωφορεία και αναχώρηση για τη Λεμεσό. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10/07 ΤΕΤΑΡΤΗ: ΛΕΜΕΣΟΣ – Ι.Μ. ΚΥΚΚΟΥ – ΟΜΟΔΟΣ – ΠΛΑΤΡΕΣ – ΛΕΜΕΣΟΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στα ορεινά καταπράσινα θέρετρα της Κύπρου όπου τα γραφικά χωριουδάκια, οι βυζαντινές εκκλησίες και τα γάργαρα νερά συνθέτουν ένα καταπληκτικό τοπίο. Διασχίζοντας την οροσειρά του Τρόοδος θα επισκεφθούμε την Ι. Μονή του Κύκκου, το γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου. Ιδρύθηκε το 1100 μΧ και αφιερώθηκε στην Παναγία. Κατέχει μία από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που αποδίδονται στον Απόστολο Λουκά. Στο Θρονί 3χλμ. Δυτικά του μοναστηριού βρίσκεται ο τάφος του Εθνάρχη Μακαρίου, ο οποίος υπηρέτησε σαν δόκιμος στη Μονή. Επίσκεψη στο γραφικό χωριό Όμοδος. Εκεί βρίσκεται η Μονή Τιμίου Σταυρού, όπου φυλάσσεται ο Άγιος Κάνναβος, το σχοινί δηλάδη που έδεσαν τα χέρια του Ιησού Χριστού κατά το Θείο Πάθος. Κατά την επιστροφή μας θα επισκεφθούμε τις γραφικές Πλάτρες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

11/07 ΠΕΜΠΤΗ: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΑΓ. ΝΕΟΦΥΤΟΣ – ΠΑΦΟΣ – ΛΕΜΕΣΟΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο. Διασχίζοντας τους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου, βλέπουμε από μακριά τον Πύργο των Ιπποτών στο Κολόσσι. Ο δρόμος μετά μας φέρνει στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου κατά την μυθολογία, μέσα από τους αφρούς των κυμάτων αναδύθηκε η θεά Αφροδίτη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Αγίου Νεοφύτου. Το μοναστήρι ιδρύθηκε γύρω στο 1200 από τον Κύπριο ερημίτη και συγγραφέα Άγιο Νεόφυτο. Η Εγκλείστρα που σκάφτηκε μέσα στο βράχο από τον ίδιο τον άγιο περιλαμβάνει μερικές από τις ωραιότερες βυζαντινές τοιχογραφίες που χρονολογούνται ανάμεσα στον 12ο και τον 15ο αιώνα. Συνεχίζοντας την εκδρομή μας φτάνουμε στην Πάφο, με τα υπέροχα μωσαϊκά και τη στήλη του Αποστόλου Παύλου και την κατακόμβη της Αγίας Σολωμονής. Το μεσημέρι θα καταλήξουμε στο γραφικό λιμανάκι της Κάτω Πάφου όπου προτείνεται (προαιρετικό) γεύμα στις γραφικές ταβέρνες με τους παραδοσιακούς ψαρομεζέδες. Επιστροφή στη Λεμεσό. Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

12/07 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΑΓ. ΗΡΑΚΛΕΙΔΙΟΣ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΛΕΜΕΣΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την Ι.Μ. Αγίου Ηρακλειδίου, γιο ειδωλολάτρη ιερέα, που χειροτονήθηκε επίσκοπος Ταμασσού από τους αποστόλους Παύλο και Βαρνάβα. Μαρτύρησε σε ηλικία  60 ετών και ετάφη στο σπήλαιο όπου είχε ζήσει και απ’ όπου κήρυξε το Ευαγγέλιο. Στα 400μ.Χ. μια εκκλησία κτίστηκε πάνω από τον τάφο του, στον ναό φυλάσσονται και τα λείψανα του Αγίου. Αναχώρηση για την Λευκωσία με πρώτη επίσκεψη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, το μνημείο των πεσόντων Ελλήνων από την τουρκική εισβολή.  Συνεχίζουμε με τα  φυλακισμένα μνήματα, όπου  βρίσκονται  οι  τάφοι  των  γενναίων  του  αντιαποικιακού αγώνα. Ακολουθεί ξενάγηση  στην «μοιρασμένη»  Κυπριακή  πρωτεύουσα, την  Λευκωσία, όπου θα δούμε την Αρχιεπισκοπή και τον  Καθεδρικό  Ναό  του  Αγίου  Ιωάννη του Θεολόγου με τις θαυμάσιες  τοιχογραφίες. Χρόνος ελεύθερος στη «Λαϊκή Γειτονιά», έναν μικρό πεζοδρομημένο χώρο, που θυμίζει την ατμόσφαιρα των παλιών καιρών για καφέ και φαγητό (εξ’ ιδίων). Επιστροφή στη Λεμεσό.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

13/07 ΣΑΒΒΑΤΟ: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙ – ΔΕΡΥΝΕΙΑ – ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό. Αναχώρηση για την Ι.Μ. Σταυροβουνίου, ένας από τους τόπους στους οποίους υπάρχει τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού (Γυναικείο Άβατο). Κτίτωρ της Ιεράς Μονής είναι η Αγία Ελένη η Ισαπόστολος, μητέρα

του Αυτοκράτορος Αγίου Κωνσταντίνου του Μεγάλου. Στη συνέχεια θα περάσουμε από την Πύλα, το μοναδικό μικτό χωριό της Κύπρου και φθάνουμε στη Δερύνεια, στο σημείο που δολοφονήθηκαν τα δύο παλικάρια από τους Τούρκους. Επίσκεψη στο πιο ακραίο σημείο της ελεύθερης Κύπρου για να δούμε τη Νεκρή πόλη της Αμμοχώστου και το υπέροχο Βενετσιάνικο Μοναστήρι στην Αγία Νάπα. Εκεί θα θαυμάσετε τις καλύτερες παραλίες της Κύπρου. Μεταφορά στη Λάρνακα. Επίσκεψη στον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Λαζάρου όπου και θα προσκυνήσουμε τον δεύτερο τάφο και την κάρα του Αγίου. Ο ναός χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Λέοντα  ΣΤ΄ το Σοφό τον 9ο αιώνα και αναστηλώθηκε τον 17ο αιώνα. Η εκκλησία είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής στην Κύπρο. Μετάβαση στο αεροδρόμιο στις 19:00 και πτήση στις 21:00 για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα και επιστροφή στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος και της σειράς των ξεναγήσεων για την καλύτερη εκτέλεση τους χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ:   760 €

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:     140 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΘΗΝΑ με απευθείας πτήσεις της Aegean Air.
  • Φόρους αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων.
  • Μία (1) χειραποσκευή, μία (1) βαλίτσα 23 κιλών και ένα προσωπικό αντικείμενο.
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Λεμεσό.
  • Πρωινό & δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο.
  • Εκδρομές – Ξεναγήσεις – Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Επίσημος Ξεναγός κατά την διάρκεια των εκδρομών – ξεναγήσεων.
  • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια Αστικής-Επαγγελματικής Ευθύνης.
  • Μεταφορές προς/από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Είσοδοι  μουσείων  και  Αρχαιολογικών  χώρων, οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα παραπάνω ως παροχή ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ
ΣΤΟ 
VIBER 6978909901 ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΝΟΥΤΑΣ

Related posts