27 Απριλίου, 2024

Δεύτερος Κατανυκτικός Εσπερινός

Δεύτερος Κατανυκτικός Εσπερινός

Η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού της Κυριακής Β’ Νηστειών (Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά), 31 Μαρτίου 2024 θα τελεσθεί ως εξής:

Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, ώρα 18:30’, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου και θέμα: «Η μετάνοια κατά τον Άγιο Γρηγόριο το Παλαμά».

Στο Αγρίνιο, στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου, ώρα 18:30’, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα συνεχίσει την ανάπτυξη του θέματος: «Προσευχή: δωρεά του Θεού και προνόμιο του ανθρώπου».

Στην Αμφιλοχία, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, ώρα 18:00’, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Ντούβαλη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και θέμα: «Καί μή κατακρίνειν τον ἀδελφόν μου».

Στον Αστακό, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ώρα 18:00’, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Λαυρέντιο Καρανάσιο, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και θέμα: «Φως στο εσωτερικό σκότος».

Στην Βόνιτσα, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, ώρα 18:00’, με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Πατσιαλό, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νεαπόλεως Αγρινίου και θέμα: «Κύριε, φώτισόν μου τό σκότος».

Στο Θέρμο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ώρα 17:00’, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Μακάριο Αντωνόπουλο, Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Αγρινίου και θέμα: «Η θεολογική προσφορά του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στην Εκκλησία μας».

Related posts