18 Ιουνίου, 2024

Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του 4ου Λυκείου Αγρινίου

Υποδειγματική Θεία Λειτουργία  για τους μαθητές του 4ου Λυκείου Αγρινίου

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγρινίου τελέσθηκε υποδειγματική Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς του Ναού, ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Παναγιώτη Κοντονάσιου και του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε στον σολέα του Ναού, ο Σεβασμιώτατος επεξηγούσε τα τελούμενα και ανέλυσε τα βασικά σημεία και τους συμβολισμούς του Ιερού Μυστηρίου για να μπορούν οι μαθητές να κατανοούν και να συμμετέχουν σε αυτό.

Κατά την σύντομη ομιλία του κάλεσε τους μαθητές να εμπιστεύονται τον Χριστό και την Εκκλησία, τονίζοντας ότι η Εκκλησία είναι η μητέρα όλων μας. Ευχήθηκε για τη νέα χρονιά, προέτρεψε τους μαθητές να μελετούν με σύστημα και επιμέλεια και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία τελέσεως της Θείας Λειτουργίας.

Εκ μέρους των Καθηγητών και των Μαθητών τον Σεβασμιώτατο ευχαρίστησε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Παναγιώτης Κοντονάσιος.

 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο         https://photos.app.goo.gl/2LHNTLRSCQGo5NgY8

Related posts