18 Ιουνίου, 2024

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου Θεολόγου Αγρινίου

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου Θεολόγου Αγρινίου
Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων επί τη ελεύσει των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Τριών Ιεραρχών εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αγίου Όρους η μνήμη των Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεόλογου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου Θεολόγου Αγρινίου θα εορτασθεί ως εξής:
• Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 29 Ιανουαρίου και ώρα 17:30’ θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή του τοπικού παραρτήματος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων και από ώρα 21:00΄ Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών.
• Την ημέρα της εορτής, Τρίτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 07:00΄ θα τελεσθεί ο Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Επιπλέον το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και ώρα 12:00΄ θα τελεσθεί Παράκληση στους Τρεις Ιεράρχες και το απόγευμα στις 17:00΄ Μεθέορτος Εσπερινός.
•Την επομένη ημέρα της εορτής, Τρίτη 31 Ιανουαρίου και ώρα 10:00΄ το πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία τα Ιερά Λείψανα θα αναχωρήσουν για το Άγιον Όρος.

Related posts