18 Ιουνίου, 2024

Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου

Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου τελέσθηκε υποδειγματική Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον σολέα του Ναού, ο Σεβασμιώτατος επεξηγούσε τα τελούμενα και ανέλυσε τα βασικά σημεία και τους συμβολισμούς της Θείας Λειτουργίας για να μπορούν οι μαθητές να κατανοούν καλύτερα και να συμμετέχουν στο Μυστήριο.

Κατά τη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τους καθηγητές που είχαν την πρωτοβουλία της τελέσεως της Θείας Λειτουργίας και προέτρεψε τα παιδιά να θυμούνται πάντοτε, ότι «η πίστη μας στον Θεό είναι το πιο ουσιαστικό στοιχείο της υπάρξεώς μας. Όσο πιστεύουμε στον Θεό, μπορούμε να ελπίζουμε, να αγαπάμε και να ζούμε αληθινά».

Επίσης, με αφορμή την εορτή των Χριστουγέννων ανέφερε στους μαθητές: «Μην κάνετε Χριστούγεννα, μόνο, όπως θέλει η σύγχρονη κοινωνία. Προετοιμάστε την καρδιά σας, γιατί εκεί θα γεννηθεί ο Χριστός. Προσευχηθείτε και συμφιλιωθείτε με όποιον έχετε στεναχωρήσει. Μην ζητήσετε υπερβολικά πράγματα από τους γονείς σας, αν δεν μπορούν να σας τα προσφέρουν. Να θυμάστε, ότι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε, είναι να πείτε ένα «σ’ αγαπώ» και το ωραιότερο δώρο που μπορείτε να λάβετε, είναι να ακούσετε ένα «σ’ αγαπώ». Η αγάπη είναι αυτή που μένει αιώνια, γιατί η αγάπη είναι ο Θεός και όσο έχουμε τον Θεό στην καρδιά μας μπορούμε να αγαπάμε αληθινά».

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο         https://photos.app.goo.gl/zFUTwxXic7Uv8cn2A

Related posts