18 Ιουνίου, 2024

Ποιμαντικές Επισκέψεις του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου και στο Αγρίνιο

Ποιμαντικές Επισκέψεις του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου και στο Αγρίνιο

Το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου επισκέφθηκε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ΑΝΧΗ (ΠΖ) κ. Παντελεήμονα Μπετσιά.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους Αξιωματικούς και τους Οπλίτες για το βαθύτερο νόημα της εορτής των Χριστουγέννων και τους ευχήθηκε για τις ημέρες του Αγίου Δωδεκαημέρου. Αναφέρθηκε επίσης στην παράδοση και την ιστορία του τόπου και της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τέλος, διένειμε ευλογίες και γλυκά σε όλους, ανταλλάσσοντας εορταστικές ευχές.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Αγρίνιο, στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως για νέους με νοητική υστέρηση «Παναγία Ελεούσα» και παρακολούθησε τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, στην οποία παρέστη και ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε και συνεχάρη την Διευθύντρια, το Διοικητικό Συμβούλιο, το προσωπικό και τους εθελοντές που στηρίζουν και ενισχύουν αυτή την πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Εργαστήριου, στο οποίο φιλοξενούνται παιδιά και νέοι που λαμβάνουν καθημερινά αγάπη και εφόδια για να καλλιεργούν τις δεξιότητές τους. Εξέφρασε τη συγκίνησή του για την εμπνευσμένη πρωτοβουλία του μακαριστού Προκατόχου του, Μητροπολίτου Θεοκλήτου, ο οποίος έλαβε την απόφαση να παραχωρήσει την χρήση ενός μεγάλου κτιριακού συγκροτήματος στο Μεσολόγγι για να στεγασθεί και να ξεκινήσει όλη αυτή η προσπάθεια. Με πολλή συγκίνηση αναφέρθηκε και στην ιδρύτρια του Εργαστηρίου, την κυρία Μαρία Τσούτσου, υπογραμμίζοντας την ευγένεια και την γλυκύτητα του χαρακτήρα της, επισημαίνοντας ότι είναι ένας πολύ πονεμένος άνθρωπος, που ποτέ δεν χάνει το θάρρος, την ελπίδα και την αγάπη της.

Ολοκληρώνοντας τόνισε, ότι «όλοι θα παραμείνουμε ενωμένοι σε αυτόν τον σκοπό και σε αυτή την προσπάθεια, γιατί έτσι το μήνυμα των Χριστουγέννων γίνεται διαχρονικό μήνυμα για όλη μας τη ζωή. Αυτό ίσως είναι το πιο σημαντικό, όταν ολοκληρωθεί αυτή η εορταστική περίοδος να διατηρήσουμε στην ψυχή μας την αγάπη, το φως, την ειρήνη και την ελπίδα».

Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τις Δομές Αστέγων, Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και Υπνωτήριο του Δήμου Αγρινίου και παρακάθισε σε εορταστικό γεύμα. Συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Καλαντζής, η Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου κ. Μαρία Τσίνα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας κ. Δημήτρης Γαλαζούλας και άλλοι δημοτικοί παράγοντες.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Αντιδήμαρχο, τους Υπευθύνους και τους Εργαζομένους στη Δομή και τόνισε ότι: «αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους, γιατί ο χώρος αυτός στεγάζει ανθρώπους που πραγματικά θα βρίσκονταν σε ένα καθημερινό αδιέξοδο.  Δύο πράγματα εξασφαλίζουν την αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου, το καθημερινό φαγητό και η στέγη. Αν κάποιος απολέσει αυτά τα δύο στοιχεία, τότε χάνει την αξιοπρέπειά του και γίνεται τρομερά ευάλωτος», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «επιτελείτε όλοι σας ένα αξιέπαινο έργο, μια θεάρεστη διακονία, η οποία προσφέρεται στον ίδιο τον άνθρωπο, που είναι η ζωντανή εικόνα του Θεού. Γι’ αυτό σας είμαστε ευγνώμονες και σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια».

Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε σε όλους «να έχετε υγεία, δύναμη και προκοπή. Να χαίρεστε γι’ αυτό που προσφέρετε. Είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίζετε τις πολλαπλές καθημερινές προκλήσεις της λειτουργίας αυτής της δομής, αλλά ταυτόχρονα είναι εξίσου σημαντικό να γεύεστε και τη χαρά αυτής της θυσιαστικής προσφοράς σας».

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο      https://photos.app.goo.gl/4v89SpuLWBpP43vy6

Related posts