08 Μαΐου, 2024

Τελευταια Νεα

Πανηγυρισε το παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου πολιούχου της πόλεως Αγρινίου

Πανηγυρισε το παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου πολιούχου της πόλεως Αγρινίου
Με πάσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου ο εν αγίοις πατήρ ημών Νεκτάριος επίσκοπος Πενταπόλεως, ο θαυματουργός, προς τιμήν του οποίου υπάρχει παρεκκλήσιο εντός του Ιερού Ναού. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Πανοσ. Αρχιμ. Σιλουανός Ψιλιάς, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Αρχιερατικός Επίτροπος Μακρυνείας. Ο π. Σιλουανός συνδύασε τη ζωή του αγίου Νεκταρίου με την ακλόνητη πίστη του. Έδωσε έμφαση στην σταθερότητά του παρ’ όλες τις δοκιμασίες που συνάντησε. Και τελείωσε με τη στάση των σημερινών χριστιανών ως προς το κεφάλαιο της πίστης.
Ανήμερα της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Μήτσιος, θεολόγος, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους.
Ο π. Χρήστος κήρυξε και αναφέρθηκε στην μεγάλη προσωπικότητα του Αγίου Νεκταρίου ως του ταπεινού ανθρώπου του Θεού. Και μάλιστα εστίασε στα πόσα υπέστη από τους συνανθρώπους του (συκοφαντίες, ζηλοφθονίες κ.α.), σηκώνοντας τον προσωπικό του “Σταύρο ” αγόγγυστα και υπομονετικά. Παίρνοντας αφορμή από την αγιότητα του, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο πόσο σημαντικοί είναι οι άγιοι στη ζωή των ανθρώπων. Και κατέληξε στη σχέση μεταξύ αγίων και Θείας Λειτουργίας, στην οποία κάθε χριστιανός οφείλει με αγάπη και φόβο Θεού να συμμετέχει.
Ο Άγιος Νεκτάριος ας μας κατευθύνει πάντοτε στο δρόμο της βαθιάς πίστης προς τον Τριαδικό Θεό και της ανυστερόβουλης αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Related posts