10 Μαΐου, 2024

Τελευταια Νεα

Αγιασμός στην Φιλαρμονική ”Διονύσιος Σολωμός” στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου

Αγιασμός στην Φιλαρμονική ”Διονύσιος Σολωμός”  στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου

Την Ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε , το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Δ. Σολωμός», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός,  εν όψει της χειμερινής περιόδου και γνωρίστηκε με τα μέλη της Φιλαρμονικής εταιρείας.
Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, προς το μουσικό σώμα της Μπάντας, ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο του Συλλόγου «Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ», εκφράζοντας παράλληλα το γνήσιο ενδιαφέρον του για τα πολιτιστικά δρώμενα της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, αλλά και το όραμά του για τις εκδηλώσεις των 200 ετών από την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου.


Στη συζήτηση που επακολούθησε με το Δ.Σ. του Συλλόγου, παρουσιάστηκαν κι αναπτύχθηκαν οι θέσεις της Ιεράς Μητροπόλεως και του Συλλόγου  για τις εκδηλώσεις του 2026 αλλά και για την λιτανεία του πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνος στις 12 Δεκεμβρίου 2023.
Τέθηκαν πλέον, με τον καλύτερο τρόπο, οι βάσεις για μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής «Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ».

Related posts