10 Μαΐου, 2024

Τελευταια Νεα

Έναρξη Εσπερινών Κηρυγμάτων Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού

Έναρξη Εσπερινών Κηρυγμάτων Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού

Από την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και με την πληθωρική συμμετοχή των χριστιανών ξεκίνησαν τα εσπερινά κηρύγματα που θα πραγματοποιεί κάθε απόγευμα Κυριακής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, εναλλάξ στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο.
Το απόγευμα της Κυριακής 22ας Οκτωβρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μεσολογγίου, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε την πρώτη ομιλία του, αφού προηγουμένως τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού.
Τόνισε ιδιαίτερα, ότι ο σκοπός της πνευματικής μας ζωής είναι η ένωσή μας με τον Θεό και η ένωση μας αυτή επιτυγχάνεται μέσα από τον πνευματικό μας αγώνα, την μυστηριακή ζωή, την τήρηση των ευαγγελικών εντολών, την μίμηση των Αγίων και όλα εκείνα που συνθέτουν την βιωματική μας εμπειρία μέσα στην Εκκλησία.
Η αγωνία και ο αγώνας του Επισκόπου είναι να προσφέρει στο ποίμνιό του ευκαιρίες πνευματικής τροφοδοσίας και πνευματικής αναγέννησης και αυτό θα προσφέρουν αυτές οι εσπερινές συνάξεις, κατά τις οποίες ο Σεβασμιώτατος θα αναλύσει τους Μακαρισμούς του Χριστού.
Ακολούθως πραγματοποίησε μια εισαγωγή στο θέμα, λέγοντας ότι οι Μακαρισμοί είναι ένα μικρό τμήμα από την επί του όρους ομιλία του Κυρίου και ανέλυσε την πρώτη φράση του ευαγγελικού αναγνώσματος που μας εισάγει στην επί του όρους ομιλία.

Την ερχόμενη Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των εσπερινών κηρυγμάτων στην πόλη του Αγρινίου και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο   https://photos.app.goo.gl/GVkBVRG8H3mXJMMM7

Related posts