27 Απριλίου, 2024

ΤΟΜΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

«ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ»

Με την ευχή και την καθοδήγηση του Σεπτού Ποιμενάρχη μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και το μέγιστο ενδιαφέρον του για την ανάδειξη και προβολή των διάσπαρτων προσκυνημάτων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, προσθέσαμε στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεώς μας και το συγκεκριμένο banner για την καλύτερη ενημέρωση των ευσεβών αναγνωστών μας που επιθυμούν να πληροφορηθούν και να επισκεφθούν  την πλούσια θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Εδώ θα βρίσκετε πληροφορίες για τις Προσκυνηματικές σας επισκέψεις, για τα Μοναστήρια και τους Ιερούς Ναούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας που βρίσκονται στην χωρική αρμοδιότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, για τα περίπτυστα εικονίσματα και Άγια Λείψανα και θα περιηγηθείτε σε μια γεωχωρική βάση δεδομένων που περιέχει πληροφορίες, κείμενα, ιστορικά και θρησκευτικά στοιχεία με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

Δίνεται έτσι η δυνατότητα στον διαδικτυακό επισκέπτη να έχει μία πρώτη πληροφόρηση και περιμένουμε την επίσκεψή του για να γνωρίσει από κοντά τους πνευματικούς θησαυρούς της εκκλησιαστικής και ιστορικής πορείας της τοπικής μας Εκκλησίας στην αγιοτόκο και ηρωοτόκο γη της Αιτωλοακαρνανίας.

Στο μέλλον θα δημιουργηθεί και διαδραστικός χάρτης, για τους ευλαβείς προσκυνητές,  για να δρομολογήσουν την επίσκεψή τους στον τόπο μας. Πρόκειται για μια καινοτόμα προσέγγιση για τις προσκυνηματικές επισκέψεις και τον θρησκευτικό τουρισμό από την Ιερά Μητρόπολη μας. Επίσης θα προστεθεί και ένα Ημερολόγιο ημερομηνιών τοπικών εορτασμών, επετείων και πανηγύρεων, προς διευκόλυνση του προγραμματισμού των προσκυνηματικών επισκέψεων.

Στόχος μας να δημιουργηθεί η προοπτική δυναμικής ανάπτυξης του εισερχόμενου προσκυνηματικού τουρισμού στην Ιερά Μητρόπολή μας η οποία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον τομέα των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και να ενισχυθεί η αειφόρος συντήρηση, προστασία και διαχείριση των επισκέψιμων Ιερών Τόπων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και κατ’ επέκταση των Ιερών Ναών και Μονών.

Για να γίνει πιο ελκυστική και κυρίως χρήσιμη η ιστοσελίδα δρομολογούμε την δημιουργία ενός σύγχρονου οδηγού Προσκυνημάτων της Αιτωλοακαρνανίας, σε τέσσερις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά ρώσικα και σέρβικα.

Ο οδηγός αυτός – και σε ηλεκτρονική μορφή – θα αποτελέσει αναγκαίο διαχειριστικό εργαλείο, για μια ισόρροπη και αποτελεσματική προώθηση και ανάπτυξη προσκυνηματικών επισκέψεων στην Ιερά Μητρόπολή μας, καθώς και ένα πολύ σημαντικό πληροφοριακό εργαλείο, για την ανάδειξη του χαρτοφυλακίου των προσκυνηματικών προορισμών της Αιτωλοακαρνανίας.

Στον περαιτέρω στρατηγικό σχεδιασμό της Ιεράς Μητροπόλεως, θα ακολουθήσει η παραγωγή δίγλωσσου ντοκιμαντέρ, για όλα τα Προσκυνήματα της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και η δημιουργία επιμέρους βίντεο μικρότερης διάρκειας, με θεματικές ενότητες, όπως η μοναστηριακή γαστρονομία, τα μοναστηριακά προϊόντα, η «πορεία του Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού», κ.ά. µε σκοπό την ευρεία διάδοση στο διαδίκτυο, στα κοινωνικά δίκτυα, στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, με στόχο την ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων και την καλύτερη αναγνωρισιμότητά των.

Προσκαλείσθε να επισκεφθείτε την ευλογημένη γη της Αιτωλοακαρνανίας, για να θαυμάσετε τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά Εκκλησιαστικά της μνημεία, να προσκυνήσετε και να πάρετε ευλογία από τα Μοναστήρια μας, από τα χαριτόβρυτα ιερά λείψανα Αγίων που φυλάσσονται σε αυτά, από τις ιερές εικόνες και τοιχογραφίες, από τους ιερούς τόπους μας και τις μοναδικές φυσικές ομορφιές του τόπου μας.

Για την διευκόλυνση σας, και για κάθε άλλη λεπτομέρεια μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο τηλ. 2631 022322

Υπέυθυνος Τομέα Θρησκευτικού Τουρισμόυ  πρωτ Ευάγγελος Φεγγούλης, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου Τηλ επικοινωνίας:  6733333018

 

Περιεχόμενα:

Ιερά Προσκυνήματα

Γεωγραφικός διαδραστικός χάρτης

Προσκυνηματικό Ημερολόγιο

Ηλεκτρονικός Οδηγός – Εφαρμογή