27 Απριλίου, 2024

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΣΕΠΗΣ 2024

 

Εκδόθηκε και κυκλοφορεί από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας το Ημερολόγιο Τσέπης για το έτος 2024, το οποίο είναι αφιερωμένο στο πρώτο και εισαγωγικό Ιερό Μυστήριο του Βαπτίσματος.

Γράφει στον Πρόλογό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός: «Η τοπική μας Εκκλησία επιθυμεί ως στοργική μητέρα να διδάξει στα τέκνα της, τη σπουδαιότητα των Μυστηρίων, ώστε να συμμετέχουν σ’ αυτά κατ’ επίγνωσιν και όχι κατ’ επίφασιν, δηλαδή καρδιακά και όχι απλώς επιφανειακά, εξωτερικά, σαν να επρόκειτο για απλές κοινωνικές τελετές. Γι’ αυτό και μέσα στην ποιμαντική της μέριμνα αναζητά «τρόπους», για να βοηθήσει τους πιστούς να κατανοήσουν το βάθος των Ιερών Μυστηρίων και τον ρόλο αυτών στην προσωπική τους σωτηρία.

Ένας από αυτούς τους ποιμαντικούς «τρόπους» είναι και η αφιέρωση μιας σειράς εγκολπίων Ημερολογίων στα Μυστήρια, με το εφετινό Ημερολόγιο του έτους 2024 να είναι αφιερωμένο στο πρώτο και εισαγωγικό Μυστήριο, το Άγιο Βάπτισμα. Σκοπός μας είναι να γνωρίσει ο λαός μας τί ακριβώς γίνεται σε κάθε Ιερό Μυστήριο με τη Χάρη και τη παρουσία του Αγίου Πνεύματος, και έτσι να βοηθηθεί να μετέχει σ’ αυτά με περισσότερη ευλάβεια και συναίσθηση».

Στις σελίδες του Ημερολογίου περιέχονται οι απαραίτητες πληροφορίες και τα τηλέφωνα των διοικητικών και ποιμαντικών υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως, των Σχολών και των Ιδρυμάτων, καθώς και των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών.

Το Ημερολόγιο μπορούν να προμηθευθούν, όσοι επιθυμούν, από τους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσει και το Ημερολόγιο Τοίχου της Ιεράς Μητροπόλεως. Τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν για το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

Κατεβάστε το ημερολόγιο εδώ.