18 Ιουλίου, 2024

ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Με την έναρξη της κρίσης , ιδιαιτέρως το 2010, διαφάνηκε και στην περιοχή του Αγρινίου η ανάγκη πολλών οικογενειών να στηριχθούν από την Εκκλησία με καθημερινό συσσίτιο . Στην περιοχή μας δεν υπήρχε συσσίτιο από την περίοδο της Κατοχής. Για το σκοπό αυτό ανεγέρθηκε δίπλα από το Ναό Ευαγγελιστρίας, παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, πνευματικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων που στέγασε τα συσσίτια και την ¨Μπουτίκ των ελαχίστων¨ χώρο διανομής δωρεάν ρουχισμού, σχολικών και κιβωτίων τροφίμων.
Την 11η Δεκεμβρίου 2011 έγιναν τα εγκαίνεια των συσσιτίων, ενώ από την επομένη 12 Δεκεμβρίου 2011 ξεκίνησε η χορήγηση φαγητού σε 80 συνανθρώπους μας. Πολύ σύντομα ο αριθμός των μερίδων έφτασε τις 280, ενώ σήμερα 150 και το χειμώνα 180 συνάνθρωποί μας λαμβάνουν την τροφή τους από την Εκκλησία. Υπολογίζεται ότι μέχρι τώρα το συσσίτιο στην Ευαγγελίστρια, προσέφερε πλέον των 500.000 μερίδων φαγητού, ρουχισμό σε 2.500 συνανθρώπους μας, σε 2.000 μαθητές τετράδια και σχολικό υλικό, σε 100 παιδιά δωρεάν λογοθεραπεία, σε περισσότερους απο 200 κρατουμένους ήδη υγιεινής, ενώ πλέον των 2.500 μαθητών ενισχύθηκαν στο κοινωνικό φροντιστήριο. Για πέντε χρόνια σε συνεργασία με την ένωση εφοπλιστών διανέμονται δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 50 οικογένειες πέρα από αυτές του συσσιτίου.
Ο Άγιος Παίσιος ο Αγιορείτης μας είπε, πως Αγάπη είναι να δίνεις χωρίς να περιμένεις την ανταπόδοση των άλλων και στα χρόνια προσφοράς και διακονίας του συσσιτίου, δεν επαινέθηκε η διαγωγή κάποιων συνανθρώπων μας, αλλά η Εκκλησία με τις 80 εθελόντριες συνέδραμε στην προσπάθειά τους για επιβίωση.