25 Μαΐου, 2024

Τελευταια Νεα
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΩΝ

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας στα πλαίσια της ποιμαντικής της διακονίας στον χώρο των ασθενών και ειδικότερα στα δυο μεγάλα Νοσοκομεία της Ιεράς μας Μητροπόλεως, της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και Αγρινίου, έχει τοποθετήσει με την Χάρη του Θεού και με μόνιμο κίνητρο την αγάπη όπως μας την δίδαξε ο αγαπήσας ημάς Ιησούς Χριστός  Ιερέα για τις ποιμαντικές ανάγκες των ασθενών αδελφών μας.

Το πρόσωπο που ξεχωρίζει και διαφέρει από τους άλλους από την εμφάνιση και ως προς τον τομέα της εργασίας είναι ο Ιερέας ο οποίος πρέπει να εχει στενή και ουσιαστική σχέση με τον ασθενή. Η αποστολή του Ιερέα είναι ξεχωριστή,έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα για την πνευματική ωφέλεια ολόκληρου του νοσοκομείου για την σωματική και ψυχική υγεία των ασθενών. Εδώ έγκειται το κέντρο της αποστολής του Ιερέα στο νοσοκομείο. Να κάνει ότι μπορεί για να ανταποκριθεί στις όποιες ανάγκες τους, πρακτικές, υλικές, πνευματικές. Ο Ιερέας για το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενούντων είναι η καλύτερη συντροφιά. Τον βλέπουν ως άγγελο παρηγοριάς και τον υποδέχονται με χαρά,ζητούν συνήθως ειδική ευχή για την υγεία τους.

Ο Σεβασμιώτατος μαζί με κληρικούς και με ομάδες λαϊκών συνεργατών , επισκέπτονται τους ασθενείς, τους αγιάζουν και τους διδάσκουν, διανέμουν φυλλάδια πνευματικής οικοδομής, επιλαμβάνονται υποθέσεών τους, επιλύουν προβλήματά τους, προσφέρουν το Ιερό Μυστήριο της μετανοίας.

Με προγραμματισμένες εξορμήσεις αιμοδοσίας πλέον θα ενισχύεται και η ΤΡΑ6ΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ, που θα  λειτουργεί στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.