18 Ιουλίου, 2024

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ

Στην Ιερά μας Μητρόπολη λειτουργούν με τη χάρη του Θεού δυο Κοινωνικά Παντοπωλέια.

Στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου στην οδό Τραυλαντώνη  ενώ στην πόλη του Αγρινίου το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» είναι μια νέα προσπάθεια που προήλθε από την συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και του Δήμου Αγρινίου και βρίσκεται στην οδό Βλαχοπούλου 13.

Σκοπός του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» είναι να προμηθεύει με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης όσους αδυνατούν να προμηθευτούν «τα προς το ζην».

Για να χαρίση αγάπη, στήριγμα και παρηγορία, για να διώξη την αγωνία και τη φοβία από τους συνανθρώπους που αληθινά στερούνται των απαραίτητων αγαθών».

Στην πρώτη χριστιανική Εκκλησία λειτουργούσαν οι «ΑΓΑΠΕΣ», όπου κανείς δεν πεινούσε, όλοι ανεξαιρέτως μοιράζονταν τα υλικά αγαθά.

Επίσης, οι τόσοι άγιοι της ορθόδοξης Εκκλησίας μας – κατά κόσμον πλούσιοι, ευκατάστατοι, που μοίρασαν την περιουσία τους στους φτωχούς – μας δίνουν παράδειγμα ώστε να μην είμαστε προσκολλημένοι στα υλικά αγαθά, τη στιγμή που ο διπλανός μας τα στερείται.

Η Εκκλησία μας ποτέ δεν εγκατέλειψε τον άνθρωπο σε καμία ιστορική στιγμή. Η αγάπη της Εκκλησίας πραγματικά διακονεί το συνάνθρωπο και μάλιστα το δοκιμαζόμενο, τον εμπερίστατο. Η εμπράγματη αυτή αγάπη της Εκκλησίας μας δε γίνεται για να φανεί και να διαφημισθεί στις δύσκολες στιγμές που σήμερα βάλλεται ακρίτως και συκοφαντείται απροκάλυπτα.

Το σύνθημα που πρέπει όλοι να πάρουν σήμερα είναι: «Κανείς πεινασμένος στην περιοχή μας».