16 Απριλίου, 2024

Τελευταια Νεα
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ 2024

 

Με έξι κατασκηνωτικές περιόδους για αγόρια και κορίτσια Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και Φοιτητές θα λειτουργήσουν και εφέτος το Καλοκαίρι οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στις παραθαλάσσιες εγκαταστάσεις της περιοχής Ρίζας Αντιρρίου.

Τα παιδιά θα έχουν την εξαιρετική ευκαιρία να βιώσουν τη χριστιανική ζωή μέσα σε ένα περιβάλλον φυσικής ομορφιάς, χαράς, τραγουδιού, παιχνιδιού, καθαρής ψυχαγωγίας, συμπνευματισμού και ελεύθερου διαλόγου, μιας εμπειρίας που ισοδυναμεί με όλη την κατηχητική προσπάθεια του ιεραποστολικού έτους.

Οι Κατασκηνωτικές Περίοδοι για το καλοκαίρι του 2024 είναι οι εξής:

Α’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: για παιδιά με διαταραχή αυτιστικού φάσματος:

25 Ιουνίου –  30 Ιουνίου,

 

Β’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ:  για αγόρια που τελείωσαν την Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού:

30 Ιουνίου – 8 Ιουλίου,

 

Γ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: για κορίτσια που τελείωσαν την Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού:

8 Ιουλίου –  16 Ιουλίου,

 

Δ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ:  για αγόρια Γυμνασίου και Λυκείου:

16 Ιουλίου –  24 Ιουλίου,

 

Ε’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: για κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου:

24 Ιουλίου – 1 Αυγούστου.

 

Στ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: για φοιτητές και φοιτήτριες:

20 Αυγούστου – 23 Αυγούστου.

 

Οι εγγραφές θα αρχίσουν από την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και θα πραγματοποιούνται καθημερινά:

α) στο Μεσολόγγι, στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Φάρος Ορθοδοξίας» (Πλατεία Κέννεντυ, τηλ. 26310 26549),

β) στο Αγρίνιο, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως (Καραϊσκάκη 18, τηλ. 26410 44242 (εσωτ. 102), ώρες 09:00’-13:30’) και

γ) στους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

ΗΜΕΡΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ

07:30   ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ- ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

08:00   ΠΡΟΣΕΥΧΗ

08:30   ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

08:50   ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ

09:00   ΠΡΩΙΝΟ- ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

09:45   ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ (ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΠΙΤΙΩΝ- ΧΩΡΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ)

10:15   ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ- ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ)

10:30   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ- ΠΑΙΧΝΙΔΙ- ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

12:00   ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΛΟΥΤΡΟ

13:45   ΓΕΥΜΑ

15:15   ΑΝΑΠΑΥΣΗ

17:00   ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ- ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ

17:30   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ- ΠΑΙΧΝΙΔΙ- ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

19:45   ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ

20:00   ΣΥΝΑΞΗ ΚΑΘ΄ΟΜΑΔΑ

21:00   ΔΕΙΠΝΟ- ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

22:30   ΒΡΑΔΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

23:00   ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ

Το πρόγραμμα διαφοροποιείται κατά περίπτωση και ανά περίοδο, όπως π.χ. κατά τις Κυριακές και εορτές, λόγω συμμετοχής στη Θεία Λειτουργία ή σε άλλες εορταστικές εκδηλώσεις.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Tι πρέπει να πάρει το παιδί μαζί του στην κατασκήνωση

 

 • Καινή Διαθήκη (με ερμηνεία)
 • Μαξιλάρι, μαξιλαροθήκες, σεντόνια, καλοκαιρινή κουβέρτα, πιτζάμες, πετσέτες (προσώπου-μπάνιου- ποδιών-θαλάσσης ), σακούλα για τα άπλυτα
 • Σφουγγάρι, οδοντόβουρτσα,   οδοντόκρεμα, σαμπουάν, αφρόλουτρο,  χτένα, πλαστικές παντόφλες(σαγιονάρες), λοιπά προσωπικά ήδη καθαριότητας, αντηλιακό
 • εκτός από τα καθημερινά ρούχα απαραίτητα είναι και: ζακέτα, αθλητικά παπούτσια  και κάλτσες, παπούτσια θαλάσσης, ρούχα για την εκκλησία, ρούχα ή μπουρνούζι  για τη θάλασσα, καπέλο, μαγιό
 • πλαστικό ποτήρι με καπάκι ή παγουρίνο, κρεμάστρες, χαρτομάντιλα, φακός.
 • Στυλό, μολύβι, χρώματα, ψαλιδάκι, κόλα ρευστή

Σημείωση: Η Ιερά Μητρόπολη και η υπεύθυνοι των κατασκηνώσεων δεν φέρουν καμία ευθύνη στις περιπτώσεις απολεσθέντων αντικειμένων ή χρημάτων, εφόσον τα παιδιά δεν έχουν έρθει γι’ αυτά σε συνεννόηση, τουλάχιστον με τον ομαδάρχη τους.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι για λόγους εύρυθμης λειτουργίας της κατασκήνωσης αλλά και λόγους προστασίας των παιδιών, η είσοδος γονέων και επισκεπτών στον κατασκηνωτικό χώρο θα πρέπει να είναι για συγκεκριμένο λόγο και σύντομη, ενώ περιορίζεται μόνο στους  χώρους που υποδεικνύονται από τα στελέχη. Απαγορεύονται οι επισκέψεις τρίτων ατόμων χωρίς την προηγουμένη επικοινωνία των γονέων.
 • Δεν θα δίνεται άδεια εξόδου στους κατασκηνωτές, παρά μονάχα για εξαιρετικά έκτακτες περιπτώσεις (μόνο για λόγους υγείας και όχι για κοινωνικές υποχρεώσεις).
 • Για λόγους προστασίας της υγείας των παιδιών απαγορεύονται τρόφιμα σε στερεά ή υγρή μορφή (-ποτέ μέσα στα σπιτάκια των Ομάδων).
 • Εάν κάποιος γονέας καλέσει στην κατασκήνωση, και δεν είναι άμεσα εφικτή η τηλεφωνική επικοινωνία με το παιδί λόγω των δραστηριοτήτων του προγράμματος, η κλήση του σημειώνεται και ενημερώνεται το παιδί του από τα στελέχη της κατασκήνωσης μετά τη λήξη των δραστηριοτήτων τους και καλεί όταν θα είναι εφικτό. Τα παιδιά μπορούν να επικοινωνούν με τους γονείς τους μέσω των τηλεφώνων της κατασκήνωσης.
 • Θα σας παρακαλέσουμε να αφήσετε τα παιδιά σας να προσαρμοστούν στο πρόγραμμα της κατασκήνωσης. Μπορείτε να μας βοηθήσετε σε αυτό, αποφεύγοντας να καλείτε συχνά (ειδικά τις πρώτες ημέρες) για να δείτε τι κάνει το παιδί σας. Εάν παρατηρήσουμε ότι το παιδί σας δεν μπορεί να ακολουθήσει τη λογική και τους ρυθμούς της κατασκήνωσης ή αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, θα επικοινωνήσουμε εμείς αμέσως μαζί σας.
 • Κατά την άφιξη του παιδιού οφείλετε να ενημερώσετε τα στελέχη για πρόσφατα προβλήματα υγείας, λοιμώξεις, ιώσεις και για το εάν ακολουθούν κάποια φαρμακευτική αγωγή. Εάν ο ιατρός της κατασκήνωσης κρίνει ότι πρέπει να αποχωρήσει το παιδί λόγω υγείας από την κατασκήνωση, οι γονείς υποχρεούνται να συμμορφωθούν με την απόφαση.
 • Η κατασκήνωση δεν έχει ευθύνη για την κυριότητα και την απώλεια προσωπικών αντικειμένων ή χρημάτων.
 • Μαζί με τη Δήλωση Συμμετοχής υπογράφετε υποχρεωτικά ότι είστε σύμφωνοι με τη χρήση GDPR. Με την άδεια σας αυτή, η κατασκήνωση μπορεί να παρουσιάσει στελέχη ή κατασκηνωτές στην ιστοσελίδα ή το φυλλάδιό της, σε φωτογραφικό υλικό ή video σχετικά με την κατασκηνωτική ζωή.

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Συμμετοχής στην Κατασκήνωση

 

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ:…………………………………………………………………………………………………

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΙΔΙΟΥ:………………………………………………………………………………………………

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΕΡΑ:……………………………………………………………………………………………….

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΗΤΕΡΑΣ:…………………………………………………………………………………………….

ΤΑΞΗ (στην οποία θα πάει):……………………………………………………………………………………………………..

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ:………………………………………………………………………………………………….

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:…………………………………………………… ΠΟΛΗ/ ΧΩΡΙΟ: ……………………………………………..

ΤΗΛ. ΟΙΚΙΑΣ:……………………………………………………ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛ. ΠΑΤΕΡΑ:……………………………………

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛ. ΜΗΤΕΡΑΣ:……………………………………ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛ. ΠΑΙΔΙΟΥ………………………………………

E-MAIL:……………………………………………………………………………………………………………………………

ΕΝΟΡΙΑ:……………………………………………………………………………………………………………………………

 

Ο/Η υπογεγραμμένος/η Κηδεμόνας του/της ως άνω κατασκηνωτού/τριας με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις , που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι:

 1. Επειδή η Κατασκήνωση προκρίνει με σαφήνεια και διαφάνεια τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ασφαλή και νόμιμη επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του / της αιτούντος / αιτούσης. Τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε είναι τα απλά, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, οδός, αριθμός, τηλέφωνα, e-mail, ημερομηνία γέννησης και ειδικής κατηγορίας (ευαίσθητα), όπως ιατρικό ιστορικό, πιστοποιητικό υγείας και φωτογραφίες / βίντεο.
 2. συμφωνώ με τη χρήση των προσωπικών μου στοιχείων και του παιδιού μου, για τις τρέχουσες ανάγκες της κατασκήνωσης από το αρχηγείο και το ιατρικό επιτελείο σύμφωνα με την νέα ισχύουσα νομοθεσία του Γενικού Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) και
 3. παρέχω ελεύθερα την απαραίτητη συγκατάθεσή μου για την επεξεργασία αυτών από τους υπευθύνους της Ιεράς Μητροπόλεως. Συμφωνώ και επιτρέπω να λαμβάνουν και να διατηρουν αναμνηστικές ομαδικές φωτογραφίες και βίντεο των κατασκηνωτών/τριών, στελεχών, ομαδαρχών, τρίτων συνεργατών από δράσεις και εκπαιδευτικές, αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες της κατασκήνωσης. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι δυνατόν να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα (imaa.gr) και στο blog(kosmasaitolos.blogspot.gr) ή / και να δημοσιευθούν στα κοινωνικά δίκτυα (πχ. Facebook, Instagram κτλ.) της Μητροπόλεως μας καθώς και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο .
 4. Συμφωνώ με τις αρχές και το πρόγραμμα της Κατασκηνώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και επιθυμώ να γίνει το παιδί μου μέλος της κατά την ερχόμενη θερινή περίοδο, με την ειλικρινή υπόσχεση ότι: Θα συμμετέχει με πειθαρχία στο πρόγραμμά της και θα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία της. Επίσης σε περίπτωση οποιασδήποτε παρεμβάσεως ή παραπτώματος, θα συμμορφωθεί αναντίρρητα στις υποδείξεις των υπευθύνων, ακόμη και αν υποδείξουν την εγκατάλειψη της κατασκήνωσης.
Ημερομηνία

 

…………………………………..

Αριθμός Απόδειξης

 

…………………………………..

Ο Κηδεμόνας

 

 

 

……………………………………………….

 

(υπογραφή και ονοματεπώνυμο υποχρεωτικώς)

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

(Συμπληρώνεται υποχρεωτικά από τον κηδεμόνα)

 • Είναι η πρώτη φορά που το παιδί σας συμμετέχει στην κατασκήνωση;

Ναι □  Πότε…………………..       Όχι □

 • Δηλώνω ότι έχει κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια;  Ναι □

 

 • Παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα υγείας και ποιο;

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 • Παίρνει κάποια φάρμακα και ποια;

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 • Είναι αλλεργικό σε κάτι;

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 • Υπάρχει κάποιο ειδικό πρόβλημα ή άλλο θέμα που πρέπει να γνωρίζουμε; (π.χ. υπνοβασία, νυχτερινή ενούρηση, φοβίες κ.α.)

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 • Υπάρχει κάτι σε σχέση με την συναισθηματική ή και ψυχική υγεία του παιδιού που πρέπει να γνωρίζουμε; (π.χ. πρόσφατος θάνατος, διαζύγιο, κατάθλιψη κλπ)

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 • Άλλες παρατηρήσεις ή ενδιαφέροντα που πρέπει να γνωρίζουμε;

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

 

Επισυνάπτω τη βεβαίωση του Γιατρού:

κ.  ……………………………………………………………………………………………………………………………

τηλ. ………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Ο Κηδεμόνας

 

……………………………………………….

(υπογραφή και ονοματεπώνυμο υποχρεωτικώς)