02 Δεκεμβρίου, 2023

Τελευταια Νεα
ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ

Η χορωδία «Αγία Σκέπη»

 

Η χορωδία «Αγία Σκέπη» έχει 10 χρόνια λειτουργίας ως επίσημο πολιτιστικό – πνευματικό σωματείο με έδρα το Αγρίνιο και έχει πλαισιώσει μουσικά και ψαλτικά πλήθος εκδηλώσεων πολιτιστικού, εκκλησιαστικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σημαντικές στιγμές για τη χορωδία ήταν η παρουσία στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία της ΑΕ Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο σε εκδηλώσεις υπό την Αιγίδα της Α.Θ.Π. Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Μεταξύ άλλων, η χορωδία το εξωτερικό έχει ψάλλει την επίσημη Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου στις Βουλιαράτες (Αλβανία) παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου και τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Μυροφόρων στον ναό της Αγίας  Τριάδας Σταυροδρομίου (Κωνσταντινούπολη) χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σαράντα Εκκλησιών κ.κ. Ανδρέα.

Η χορωδία έχει βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλ, ενώ διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο το «Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου» και το «Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Αγρινίου».

 

Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια είναι η Χρυσούλα Τασολάμπρου, Διπλωματούχος Μουσικοδιδάσκαλος Βυζαντινής Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής & Παραδοσιακής Σχολής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.